6/23/2017

Ayşe Balıbey Tanıl' ın astrolojik komedi kitabı olan Her Şeyin Başı Merkür, gazetecilik bölümünü 2. likle bitiren Elif Akay' ın, işe giriş ve çalışma maceralarını komik bir dille anlatıyor. Ortadoğu muhabiri olma hayali kuran Elif, kendisini Astroloji köşesi yazarken buluyor. Hem de astrolojiyle hiç ilgisi yokken.
Kitap her ne kadar astrolojik komedi kitabı olsa da beyaz yakalıları ve plaza dünyasını da anlatıyor. Oradaki yapay ilişkileri, ayak oyunlarını, patron ve yönetici davranışlarını oldukça eğlenceli bir şekilde dile getiriyor. İş yeri dışındaki diğer kahramanlar da oldukça eğlenceli. Elif' in annesi, mahalle bakkalı Arif ve kapıcı Serdar kitaba renk katıyor. Feridun karakterine ise her iş yerinde rastlamak mümkün. Yazarın yaptığı benzetmeler ve göndermeler genel kültürünün de ne kadar yüksek olduğunu gösteriyor. Kelime şakalarının bolca olduğu kitabı dikkatli okumak gerekiyor esprileri kaçırmamak için . Kitabın dili çok akıcı ve su gibi akıp gidiyor. Kitabın kapağında ''Okuduğunda iyi hissedeceksin'' yazıyor ve insan okuyunca iyi hissediyor. Ayrıca bana, yeni kitap ne zaman çıkacak acaba hissi de geldi.     
  • Tuğçe ve Funda, Uhud savaşında mevzilerini terk eden okçular gibi mesai bitmeden yarım saat önce çıktıkları için yoklar.   
  • Rica mı? Arzdır o, rica olsa duramazsın diyesim geliyor.  
  • Saçlarını arkaya atarak, beni ''nışanlım'' alıyor, hiç bilemiyorum diyor kenafir gözlü Meral. Yukarıda yazım hatası yok. Kız baya ''nışanlım'' dedi ı'yla. Belli ki büyük ünlü uyumuna gönül vermiş bir kardeşimiz.
Kitabın yazarı Ayşe Balıbey Tanıl bir avukat. Kurumsal bir şirkette avukatlık yaparken istifa ediyor. Bir yandan senaryo ve metin yazarlığı yaparken bir yandan da özel bir vakıf üniversitesinin hukuk bölümünde öğretim üyeliği yapıyor. Senaryosunu yazdığı filmler, Şükrü Özyıldız ve Hande Doğandemir' in oynadığı '' Her Şey Aşktan'' ile Ali Atay ve Aslı Enver' in oynadığı '' Mutlu Ol Yeter''. Kitap Doğan Novus yayınlarından çıkmış ve 200 sayfa.
Categories:

10 yorum:

  1. Yaz dönemi için ideal bir kitaba benziyor.

    YanıtlaSil
  2. Blog tadındaki kitaplara bayılıyorum, her an her sekilde okunabiliyor. İlk dizüstü edebiyat olarak cıkmıştı bu kitaplar simdi farklı yayın evlerinde de görüyorum. İyi ki yapmışlar, kendi icimizden birilerini okumaya ihtiyacımız vardı 😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet blog yazarı kitap yazmış. Çok da güzel yazmış. Darısı başımıza:)

      Sil
  3. Kitabın kapağına bakınca çok sıcak bir kitap gibi geldi. Aynı sıcaklığı okurken de yakalayabileceğimi düşünüp okuma listeme ekliyorum.Teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  4. İsmi hoşuma gitmişti tam yazlık plajlık sanki :)

    YanıtlaSil
  5. Kafa dağıtmayı sevenler için ideal bir kitap olmalı. Yine de listeme aldım. Emeğinize sağlık.

    YanıtlaSil

Yorumlar:

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!