6/09/2017

Bankacılıkta bir tabir vardır. ''Stop loss'' yani kaybı durdur. Zarar etmeye devam eden varlıkların ya da işlerin, geçmişte kaybedilen paraya bakılmadan elden çıkartılması anlamına geliyor. Zararın neresinden dönerseniz kardır da denilebilir bu duruma.
Burada amaç, geçmişteki yapılmış olan harcamaları ve zararları kurtarmaya çalışmak yerine, bu yatırımları elden çıkartıp zararın büyümesini engellemektir.
Her Alanda Kaybı Durdur
Bu durumu hayatımızın her alanından uygulayabiliriz aslında. Geçmişte verdiğimiz emeklere ve çabalara aldırmadan kaybı durdurmamız gerekir. İş hayatında da olabilir bu karar, özel hayatımızda da. Yıllarca çalıştığımız ve çok emek harcadığımızı düşündüğümüz iş yerimizde, beklediğimiz koşullarda çalışamıyorsak, stres ve mutsuzluk sağlığımızı etkileyecek boyuta gelmeye başlamışsa o işi bırakarak kaybı durdurmamız gerekir. Arkadaşlarımız arasında bizi yıpratan. sürekli tenkit eden ve devamlı çatışma yaratıp mutsuz edenler varsa, ne kadar eski olduklarına ve geçmişte yaşadıklarımıza bakmadan ilişkiyi kesmek ve kaybı durdurmak gerekir. Kolay mı? Tabi ki kolay değil. Ama bunu yapabilirsek, ne kadar doğru karar verdiğimizi uygulamaya geçtiğimizde anlayabiliriz.
Categories:

10 yorum:

  1. Genellikle harcanan emek ya da gosterilen cabaninin buyuklugu olcusunde vaz gecmekten korkuyor ve mutsuz hayatlara devam ediyor insanlar. Bir de kayip icinde oldugunu fark edebilecek saglikli bir ruh yapisina sahip olunmasi gerekiyor. Ancak kişi, ondan sonra kaybettiklerini gorup bunu durdurabilecek gucu kendinde bulabilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haklısınız. Emek ve çaba büyükse vazgeçmesi de zor oluyor. Bunu aşmak için de güç lazım oluyor.

      Sil
  2. Belki düzelir umuduyla devam ediliyor bazı şeylere. Kolay değil maalesef kaybı durdurmak.O yüzden kayıp yaşamayacağımız
    zamanlar diliyorum herkese.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet düzelir umuduyla devam ediyor ama düzelmeyince daha büyük zararları oluyor.

      Sil
  3. Bir nevi, 'zararın neresinden dönersen kardır' hesabı gibi.

    YanıtlaSil
  4. Kangren olan bölgeyi kesip atmak yani. Sorunu toptan çözmek. Güzel ama o iradeyi gösterebilmek önemli.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kolay bir şey değil zaten. Gerçekten irade gerekiyor.

      Sil
  5. Çok güzel bir konuya değinmişsiniz..

    YanıtlaSil

Yorumlar:

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!